Lofootit / Lofoten Islands, Norway – 24H Winter Adventure

Lofootit / Lofoten Islands, Norway – 24H Winter Adventure

Lofootit tarjoaa loputtoman määrän mahdollisuuksia erilaisille seikkailuille joista vaellukset ovat alueen ehdoton ykkönen. Etenkin talvella retket suksilla tai lumikengillä ovat suosittuja, mutta ilmankin pärjää jos on valmis tarvittaessa rämpimään lumessa. 

  

Elsen tubesta on siis katsottavissa tämä erikoisjakso Lofooteilta. Uusi video joka torstai, joten kannattaa laittaa Elsen kanava seurantaan jos ei vielä ole. Seuraavalla viikolla luvassa lisää materiaalia Lofooteilta. 

Lofootit Talvella

Päätimme lähteä kuvaamaan auringon laskua Kvalvika rannalle Rytenin huipun kautta. Matka osoittautui kuitenkin aika haasteelliseksi lumessa rämpimiseksi jyrkkää rinnettä ylös. Asiaa ei myöskään helpottanut se, että meillä oli mukana koko kuvaus kalusto ym. rekvisiittaa.  Käveltyämme 2.5h ylöspäin lähes pystysuoraa rinnettä välillä rämpien polvia myöten lumessa olimme saavuttamassa Rytenin huipun. Onni ei kuitenkaan ollut puolellamme sillä mereltä päin saapui rankka lumimyrsky, joka ympäröi meidät ihan muutamassa sekunnissa. Lunta satoi ja tuiversi niin rankasti, että emme nähneet kuin 10m eteenpäin. Kaikkialla näkyi vain yhtä valkoista seinämää ja polku mitä pitkin olimme hetki sitten kävelleet tuntui häviävän sekunneissa näkyvistä. Teimme pikaisen ratkaisun ja pakkasimme niin paljon kuin kykenimme kuvauskalustosta reppuihin ja pusseihin ja lähdimme suuntaamaan alaspäin. Toiveissa päästä turvallisesti takaisin ennen pimeän tuloa. Vaikka olimmekin varautuneet vaellukseen huolella ei lumimyrskyn kanssa kannata koskaan leikkiä. 

Vaellus Rytenin huipulle kestää kesällä yleensä noin viisi tuntia ja talvella siihen kannattaa varata enemmän aikaa riippuen alueen vaihtelevista lumiolosuhteista. Tämä on yksi Lofoottien suosituimmista vaellusreiteistä, joka jäi osaltamme vielä osittain näkemättä. 

Else Lautala Lofootit

Skagsanden ranta 

Lofootit on täynnä myös upeita hiekkarantoja, jotka tarjoaa loistavia puitteita treenaamiseen. Päivän treenit oli siis päästävä tekemään rannalle. Paljon tilaa ympärillä ja sopivan joustava hiekka toimi hyvin kehonpainoharjoitteluun. Videolla on treenistä lyhennetty versio, mutta tässä se nyt kokonaisuudessaan. 

Päivän treenit:

Luisteluhyppy 3×10+10

Etenevä askelkyykky 5×15

Burbee + Punnerrus 3×15+15

Fillarivatsat 5×15

Lofoten  

Hyvää ruokaa

Olimme vuokranneet mökin jossa oli keittiö ja mahdollisuus kokata omien aikataulujen mukaan. Mökki oli loistavalla paikalla ja siellä oli tilaa 6 hengelle. Sängyt hieman pehmoiset, mutta muuten erittäin toimiva mökki. Paikallista ruokaa oli tottakai käytävä myös testaamassa ja läheltä löytyi Anita’s Sjømat jossa oma suosikkini oli Winnie The Pooh – kalaburgeri. Ravintolan henkilökunta myös kaikin puolin ystävällistä, joten se kannattaa ilman muuta käydä testaamassa. 

 

Kaiken kaikkiaan huikea paikka ja jostain syystä joka kerta aika on on loppunut vähän kesken, joten kannattaa varata muutama extrapäivä matkustaessa lofooteille. Sää saattaa vaihdella todella paljon ja sää tiedoituksiin ei oikein tunnu olevan luottamista. Sateeseen kannattaa varautua, koska ympäröivät vuoret saattaa muuttaa sään yhtäkkiä. Lofootit onkin myös maailmalla tunnettu kovista myrskyistä. 

JUMPPAKAVERIT

  

Elsen nettisivut: www.elselautala.com 

Elsen Youtube: https://www.youtube.com/elselautala

Elsen Instagram: https://www.instagram.com/elselautala/ 

  

Lofoten Islands, Norway – 24H Winter Adventure Video Description

The Lofoten Islands, Norway. Fitness Pro Else Lautala Experience the 2018 Lofoten winter. This is my 24h trip to Lofoten. Taking an Ice Bath in Reine. Workout on Skagsanden beach. Including Beach Fitness workout. Hiking Ryten to to see the Kvalvika beach. Exploring Å and Sakrisøy Harbor in Lofoten Norway. Trying out Anita’s Sjømat delicious Fish Burgers. Staying in Valen Cabins in Reine.  Beautiful landscapes and mountains all over. 

Leave a Reply