HYVINVOINNIN KULMAKIVET

Tässä Jumppakavereiden hyvinvoinnin kulmakivet TOP 8. Hyvä fiilis on asenteesta kiinni. Mihin kaikkeen kannattaa kiinnittää huomiota arjessa?

1. POSITIIVINEN ASENNE 
Positiivinen asennne auttaa aina ja sillä pääsee pitkälle. Meillä kaikilla on huonoja päiviä ja huonoja hetkiä. Se on osa elämää, mutta ratkaisevaa on se miten käsittelemme nuo hetket ja miten pääsemme niistä yli. Kaikesta voi keksiä  negatiivisia ajatuksia niin halutessa, mutta miksi? Negatiivinen energia on raskasta ja se vie elämän ilon. Keskitä ajatukset tilanteen/elämän positiivisiin puoliin ja mahdollisuuksiin.

2. HYÖTYLIIKUNTA / ARKIAKTIIVISUUS
Kaikki arjen askareet ovat hyötyliikuntaa. Se on parhaimmillaan helppoa, mukavaa ja tapahtuu aivan huomaamatta. Sitä on esimerkiksi siivoaminen, autonpesu, ruohonleikkuu, lumityöt ja portaiden valitseminen hissin sijaan. Liiku aina kuin voit sillä jokainen askel on tärkeä! Liisää aiheesta voit lukea TÄSTÄ

3. HYVÄ MONIPUOLINEN RUOKAVALIO
Ei ole olemassa yhtä hyvää oikeaa tapaa syödä. Ruokavalion voi koota monella tavalla riippuen omista makuelämyksistä ja tavoista. Tärkeintä on muistaa pitää annos koot suhteessa energia kulutukseen ja aineenvaihdunta rullaamassa säännöllisellä ruoka rytmillä. Säänöllisellä ruokaillulla vaikutat myös vireystilaan. Suosi värikkäitä annoksia.
 

4. LIIKUNTA
Liikunta on päivittäistä fyysistä aktiivisuutta, josta mieli ja keho kiittää. Tärkeintä on löytää itselle mieluisa tapa liikkua. Kun laji on oikea siitä nauttii ja tulee harrastettua. Uskalla kokeilla eri lajeja ja tapoja liikkua. Löydä liikunnan ilo 🙂

5. UNI / LEPO
Elimistömme tarvitsee unta palautuakseen päivän rasituksesta ja väsymyksestä. Myös mieli ja aivot tarvitsevat unta toimiakseen. Uni on aivoille välttämätöntä huolto- ja lepoaikaa. Aikaa unelmoida!

6. PERHE / TASAPAINOINEN PARISUHDE (jos suhteessa)
Mistä on hyvät suhteet tehty? Kuuntelusta, kunnioituksesta, kannustuksesta, luottamuksesta, rakkaudesta, ymmärryksestä ja anteeksi annosta. 

7. KANNUSTAVA YMPÄRISTÖ JA YSTÄVÄ VERKOSTO
Ystävyys on yksi arvokkaimmista asioista koko maailmassa. Ystävä on ihminen jonka kanssa jaetaan elämään liittyviä iloja, suruja ja pohditaan vastauksia suuriin kysymyksiin. Aitoon ystävään voi aina luottaa!

8. VESI (juo päivittäin 1,5-2l)
Elimistömme tarvitsee vettä toimiakseen. Ilman vettä emme selviä montaa päivää. Vesi on elämämme elin ehto, mutta myös virkeyden ja kirkkaan ihon salaisuus. Lue lisää
 

On hyvä muistaa että elämä ei ole koskaan täydellistä. Se on tasapainottelua muuttuvien tilanteiden kanssa. Juuri se tekee elämästä elämisen arvoista ainutlaatuista ja ihanaa.

JUMPPAKAVERIT

Leave a Reply