Lisää aikaa ja aktiivisuutta arkeen

MISTÄ AIKAA?

“Ajan puute ei ole aito syy olla liikkumatta, vaan se on selittelyä itselle. Aina löytyy aikaa olla aktiivinen!” 

Arki on monille hektistä ja stressaavaa, mutta asioita priorisoimalla liikunnalle löytyy kyllä aikaa. 
Päivittäinen ajan käyttömme on monen asian summa, johon vaikuttaa esim. meidän tavat, tottumukset, ympäristö kuin puolisomme. Meillä jokaisella täysi ikäisellä on kuitenkin valta hallita omaa ajan käyttöämme ja päättää miten ja mihin sen käytämme.

Positiivisella asenne muutoksella saa huomaamatta lisää energiaa päivään ja sitä kautta myös aikaa. Tekosyiden keksimisen sijaan kannattaa keskittää energia mahdollisuuksiin ja siihen, että saa aktiivisilla valinoilla lyhyessäkin ajassa aikaiseksi. Aika valuu helposti hukkaan murehtiessa ja valittaessa. 

“Muista että pienikin aktiivisuus on parempaa kuin passiivisuus!”

Hyvinvoinnin kannalta suurin merkitys on arkiaktiivisuudella eli hyötyliikunnalla. Sitä on esimerkiksi työmatkojen taitto kävellen tai pyöräillen ja portaiden valitseminen hissin sijaan. Kaikkien arjen askareiden kuten ruoanlaiton ja siivoamisen lomassa voi tehdä muutaman lihaskunto- tai liikkuvuusliikkeen tai vaikka tanssia. Pienillä muutoksilla saa jo merkittäviä tuloksia aikaan.

 

Nykyään on olemassa paljon erilaisia mittareita, joilla on helppo seurata päivittäistä aktiivisuutta. Mittarin kautta aktiivisuuden seuraaminen on hauskaa ja koukuttavaa. Itselläni on tällähetkellä käytössä Polarin A370 sykemittari, jossa on sykkeen mittaus ranteesta. Sykkeen mittaus ominaisuutensa ansiosta päivittäinen aktiivisuuden seuranta on tarkempaa. Mittarin kosketus näytöltä näkee pitkin päivää kuinka aktiivisuus palkki täyttyy kohti iltaa. Jos jämähdän liian pitkäsi aikaa paikalleni se alkaa täristä ja komentaa “aika lähteä liikkeelle”.  Näin muistan lähteä jaloittelemaan ja pitää pienen taukojumpan vähintään tunnin välein. Kaikki kelloni tiedot tallentuvat myös Polar Flow verkkopalveluun myöhempää tarkastelua varten.

Muista hymyillä  🙂
JUMPPAKAVERIT

#jumppakaverit 

One thought on “Lisää aikaa ja aktiivisuutta arkeen

Leave a Reply