Luonnosta voimaa ja energiaa

Suomen arvokkain rikkaus on puhdas monipuolinen luonto ja sen tarjoamat erilaiset mahdollisuudet. Itse tykkään mennä luontoon lyhyelle kävelyretkelle tai pidemmälle vaellukselle, melomaan, marjaan ja sienestämään. Luontoon kannattaa suuntautua monesta syystä. Kun liikut ja oleskelet luonnossa, sen tuoksut ja äänet tuottavat kokonaisvaltaisen hyvän olon kokemuksen, jonka vaikutus tuntuu pitkään vielä kotona. 

Olen aina rakastanut luonnossa liikkumista. Enkä osaa sanoa tarkalleen miksi, mutta jotenkin sen lumoava energia koskettaa ja vetää puoleensa. Uusien polkujen tutkiminen ja niiden tuottama mielihyvä ja jännitys. Ehkäpä juuri suuri seikkailunhaluni on syy miksi luonto ja sen kauneus koskettaa ja kiinnostaa minua.
“Mystiset usvaiset aamut ja tähtikirkkaat kuutamo yöt nuotion äärellä.” 

MIKSI LUNTOON?

1. Luonto rauhoittaa
2. Stressi vähenne
3. Saat liikuntaa ja raitista ilmaa
4. Vastustuskyky paranee
5. Tutustus asuinympäristöösi ja sen tarjoamiin mahdolliskuuksiin
6. Opit kenties uusia asioita (tunnistamaan marjoja, kasveja tai lintuja)
7. Retkeily luonnossa on ilmaista
8. Seikkailu luonnossa tuottaa positiivisia muistoja ja ikimuistoisia elämyksiä (unohtamatta sen kaikkia ihmeitä revontulet, tähden lennot ja sateenkaaret mm.)

 

 

EVÄÄT MUKAAN

Vaikka suunnitelmissa olisi lyhyt kävelyretki luonnossa. Kannattaa aina varautua pakkaamaan mukaan kunnon eväät ja runsaasti vettä. Koskaan ei tiedä kuinka pitkäsi retki venyy. Myös retkivarustus kannattaa suunnitella hyvin, ettei pieni sade kuuro tai kylmä tuuli pääse pilaamaan retkeä. Erilaiset välipalapatukat ovat loistavia matka eväitä. Niitä on helppo pitää mukana repussa ja takin taskussa missä ikinä liikutkin. Itse tykkään pakata yhden repun taskun täyteen patukoita. Sieltä niitä on mukava tarjota tarvittaessa muillekin nälkäisille liikkujille.

 

Jumppakaverit suosittelee kaikkia lähtemään liikkeelle luontoilemaan ja nauttimaan luonnon virkistävästä vaikutuksesta! 

JUMPPAKAVERIT

Leave a Reply