Intervallitreenillä parempiin juoksutuloksiin VLOG

*sisältää mainoslinkkejä

Jumppakaverien intervallitreenissä testissä Polar M430 gps -juoksukello. Mitä hyötyä on intervallitreeneistä? Miten sykemittaria voi hyödyntää? 

Jos haluaa liikkua suunnitelmallisesti kannattaa opetella seuraamaan omaa sykettä ja sitä millä tasolla treenatessa syke liikkuu. Syketasojen seuraaminen onnistuu parhaiten sykemittarin avulla. Kuntoa voi toki kohottaa ja seurata ilman mittariakin, mutta mittarin avulla se on paljon helpompaa. 

Liikunnan pari hyvää nyrkki sääntöä. Joka päivä ei kannata treenata liian kovilla syke aluilla. Suurin osa treeneistä tulisi olla kevyttä peruskuntoa kasvattavaa. Kunto ei kehity jos elimistö ei ehdi palautua edellisistä treenistä. Myös jos syke junnaa aina liian pienissä lukemissa ei kehitystä synny. 

 
LAURIN syketreeni (60min):
Lämmittely 15min nousujohteista hölkkää
Spurtit 10x1min palautuksen aikana syke laskee alle 130
Loppuverryttely 10min kevyttä liikettä
 
Montako kertaa viikossa tälläinen treeni on hyvä tehdä?
Tämän tyylisiä kovia treenejä on hyvä tehdä enintään 1-2 kertaa viikossa. Jolloin muut viikon treenit koostuvat kevyemmistä peruskuntoa kohottavista treeneistä, joissa pysytään huomattavasti alemmissa sykkeissä. 
 
Miten viikon treenit kannattaa jaotella?
Treeniohjelman jaottelu riippuu monesta asiasta. Esim. Kuinka monta kertaa treenaat viikon aikana ja onko sinulle millaisia tavoitteita? Viikon treenit kannattaa suunnitella niin että 70-80% treenistä on kevyitä peruskuntoa kehittäviä, 10%  aerobisia ja vain 5% kaikista viikon treeneistäsi rankkoja anaerobisia treenejä. 
 
Mistä tiedän oman maksimi sykkeeni?
Tarkan maksimi sykkeen saa parhaiten kuntotestin avulla tai juoksemalla mäkeä ylös. Toki olemassa on kaavoja joiden avulla voidaan laskea arvio. Kannattaa kuitenkin muistaa että sykerajat ovat hyvin yksilöllisiä. 

Näin voit laskea maksimisykkeesi

Jenkkien uusi laskutapa (naisille)
Maksimisyke = 206 – (80% iästä)
Esimerkiksi 35- vuotiaalle naiselle uusi kaava antaa tuloksen: 206 – (0,80 x 35) = 206 – 28 =  178 lyöntiä/min

Pidempään käytetty laskutapa:
Maksimisyke = 220 – ikä
Esimerkiksi 35- vuotiaalle naiselle tämä kaava antaa tuloksen: 220 – 35 = 185 lyöntiä/min

Käykää testaamassa ja kommentoikaa mitä tykkäsitte.
Jumppakaverit 

Leave a Reply