Oh my neck pt.2

Tämä on jatkoa edelliseen kirjoitukseen. LINKKI

Leikkaus päivä

Kaularangan prolapsin aiheuttamat kivut jatkuivat edelleen maanantai iltana ja tiistai yönä. Samoin oikean käden voimat tuntuivat heikkenevän. Onneksi tiistaina oli leikkaus päivä, koska en kipujen takia olisi jaksanut odottaa enää yhtään pidempään. Olen ollut leikkauksessa kaksi kertaa aikaisemminkin, akillesjänteen ja peukalon takia, mutta tämä kerta tuntui erilaiselta. Ajatus siitä että leikkaus tehdään kaulan puolelta edestä tuntui ikävältä. 

Kaularangan prolapsi oli päässyt työntymään hermojuurikanavaan. Sen takia voimat kädessä olivat heikentyneet ja kipu oli todella voimakasta. 

Päästyäni sairaalaan minua oli vastassa erittäin ystävällinen henkilökunta ja hoitaja. Vielä ennen leikkausta pääsin juttelemaan neurokirurgin Juha Pohjolan kanssa tulevasta leikkauksesta. Vaihdoin sairaalavaatteet ylleni ja se olikin sitten menoa. Leikkaus päästiin aloittamaan klo.12.00 ja se kesti 2 tuntia. Päästyäni leikkauksesta heräsin hetken pökkyräisenä heräämöstä. Herättyäni tähän maailmaan ja jaloiteltuani hoitajan kanssa, tunsin taas itseni vahvaksi. Kipu oli helpottanut sekä tunto ja voimat käteeni palautuneet. 

Uusi varaosani

Vaikka olen muuten omista osista koottu täysin luomu niin niskaani on nyt laitettu keraaminen varaosa. Uskomatonta tämä nykyajan tekniikka. Aikaisemmin vastaavissa tilanteissa otettiin omasta lonkasta luunpala varaosaksi. Onneksi nykyään ei tarvitse enää näin tehdä. Metallia on myös sen verran vähän ettei tarvitse joka turvatarkastuksessa olla piippaamassa. 

Keraaminen varaosa

Seuraava päivä

Nyt on leikkaus ohi ja kaikki meni hyvin. Seuraavan 1kk ajan minun tulee välttää hyppimistä ja pomppimista. Ensimmäisen 2kk en saa myöskään nostella raskaita painoja. Liikkuminen ei ole kielletty ja liikkeelle kannattaakin lähteä saman tien. 

Haluan kiittää minua hoitanutta Helsinki Hospital henkilökuntaa loistavasta työstä ja ystävällisestä palvelusta. Erityiset kiitoksen myös neurokirurgian erikoislääkäri Juha Pohjolalle joka leikkasi minut huikealla ammattitaidolla. Voinkin ilman muuta suositella kaikille vastaavanlaisissa tilanteissa. Lisäksi haluaisin kiittää minun luottolääkäriäni Petri Heleniusta taas kerran avusta. Olette tosi ihania ja hyviä työssänne! 

Smiles and Hugs,

Else – Jumppakaverit

One thought on “Oh my neck pt.2

Leave a Reply