Oh my neck

Huonosti nukutun yön jälkeen heräsin tiistai aamuna kovaan rinta, niska sekä hartiaseudun kipuun. Myös oikean puoleisessa kädessä oli kovaa särkyä sekä puutumista erityisesti sormissa. Urheillessa olen tottunut siihen, että usein lihakset on kipeät treenaamisesta, mutta tämä oli jotain aivan erilaista. Kun lähdin liikkeelle kaikki liikkeet tekivät kipeää ja tärähtely tuntui pahentavan oireita. Tiesin että nyt on aika mennä lääkäriin. Pääsin tutulle lääkärille samana päivänä ja hän onkin aina hoitanut mitä ikinä vaivoja minulle on tullut. Lääkärini kanssa sovittiin, että otetaan niskasta magneettikuvat niin tiedetään tarkemmin. Epäilyksenä oli niskan välilevy pullistuma. 

Pääsin magneettikuviin myöhään keskiviikko iltana klo.20.00 ja jäin odottelemaan tuloksia. Tulosten tultua torstaina lääkärini oli työmatkalla eikä päässyt itse katsomaan kuvia läpi. Sieltä ei kuitenkaan alustavan tiedon mukaan näyttänyt löytyvän mitään. Kipu oli kuitenkin todella voimakasta ja tilanne tuntui menevän huonompaan suuntaan.

Perjantaina kivut olit pahentuneet niin paljon että oli pakko soittaa lääkärilleni. Keskustelun perusteella hän varasi minulle ajan neurokirurgille. Pääsin neurokirurgin vastaanotolle vielä samana päivänä.  Katselimme kuvia ja sieltä löytyi välilevyn pullistuma, joka painaa hermoa tarkemmin ottaen medullopatia. Hermojuuriaukko on toiselle puolelle kokonaan tukossa. Neurokirurgin kanssa todettiin että tämä vaiva vaatii leikkausta ja niskani leikataan siis huomenna tiistaina. 

En tykkää yhtään syödä lääkkeitä tai maata paikallaan, Mutta en yksinkertaisesti pysty liikkumaan. Kivut ovat niin järkyttävät että on ollut pakko pysähtyä ja ryömiä vällyjen väliin. Hieman jännittää jo huominen leikkaus, mutta vaihtoehtoja ei ole. Näinkään ei voi jatkaa. Helpottaa kun tiedän että pääsen Suomen parhaalle neurokirurgille. Odotan jo kovasti että pääsen takasin liikkeelle ja treenaamaan. 

Tsemppiä treeneihin!!! Muistakaa treenata minunkin puolesta 🙂 

Else Jumppakaverit 

6 thoughts on “Oh my neck

 • August 28, 2017 at 16:16
  Permalink

  Mullakin leikattiin kovan lamauttavan kivun vuoksi välilevynpullistuma lannerangasta 2 viikkoa sitten. Olen myös ollut kova urheilemaan, joten hidas toipuminen vie veronsa niin psyykkisesti kuin fyysisestikin. Ikää minullakin vain 30 vuotta. Tsemppiä tulevaan! Ikävä vaiva, joten muista antaa itsellesi aikaa toipua.

  • August 28, 2017 at 17:41
   Permalink

   Moikka Linda,
   Onpas harmi juttu. Huonoa tuuria, kun tämmöistä tulee. Kiitos tsempistä ja tsemppiä myös sulle. Tärkeintä on se miten tästä eteen päin. Maltilla ja askel kerrallaan, mutta vahvemmaksi kuin aikaisemmin. Tästä se elämä vielä voittaa! Else

 • Pingback:Oh My Neck pt. 2 - Jumppakaverit BLOG

 • Pingback:Oh my neck pt.3 / elämä uuden varaosan kanssa - jumppakaverit blog

Leave a Reply