Malesiassa matkalla

 

Tämä on neljäs kertani Malesian auringon alla. Edellisestä vierailustani on päässyt vierähtämään reilut kymmenen vuotta. Malesia on kehittynyt todella paljon viime vuosien aikana. Kuola Lumpurin katujen matalat, lähes hökkelimäiset rakennukset ovat vaihtuneet lasiseinäisiin pilven piirtäjiin ja hienoihin isoihin kauppakeskuksiin viime vuosien aikana. On todella hämmentävää nähdä, miten joku paikka voi muuttua niin paljon lyhyessä ajassa. 

2004 Lensin urheilutapahtuman lehdistötilaisuuteen
2004 Olin Malesian turistiministerin kutsumana valmentamassa urheilun gaala viikonlopussa
2005 Edustin Suomea Fitness Woman MM-kisoissa. Nämä kilpailut olivat tuohon aikaan merkittävä tapahtuma Malesiassa ja mm. kuninkaalliset kunnioittivat kilpailua läsnäolollaan. Kisojen yhteydessä järjestettiin myös viikon mittainen mainos kiertue ympäri Malesiaa. 

Matkakohteena Malesia on maa, josta löytyy niin hiekkarantoja, viidakoita kuin suurkaupungin sykettä. Tällä reissulla vietimme suurimman osan ajasta Kuola Lumpurin sykkeessä ja vierailimme ainoastaan pidennetyn viikonlopun Sepangin Golden Palm tree resortissa.  Resortti sijaitsee noin 45min matkan päässä Kuola Lumpurin keskustasta, mutta ruuhka aikana matka voi kestää huomattavasti pidempään. Meno matkalle jumitimme kaupungin ruuhkissa ja matkaan kului 1,5h. Paikka oli hieman pettymys itselleni. Upean näköiset veden päällä olevat bungalovit olivat hienot, mutta ruoka ja juomat, mukaan lukien vesi,  todella ylihinnoiteltua. Onneksi läheisestä kylästä löytyi normaalihintaisia kauppoja ja ulkonäöstään huolimatta loistavia ravintoloita. Vaikka ulkoasuun ei ole panostettu on ruoka sitäkin herkullisempaa ja edullista. Pitää vaan ensin uskaltautua sisälle. Kylä sijaitsee automatkan päässä, joten kävellen sinne ei kannata lähteä. 

Kuola Lumpurissa vietimme yömme viiden tähden ParkRoyal hotellissa, joka sijaitsee keskustassa. Kävely yhteyksien päässä useista ostoskeskuksista sekä Kuola Lumpurin tunnetuimmasta nähtävyydestä Petronas Twin Towers:ta.  Hotelli on sijainniltaan loistava ja siisti vanhaksi hotelliksi. Positiivisena yllätyksenä sieltä löytyy myös hyvä kuntosali. 

  

Malesian kostean kuuma ilmasto pitää huolen siitä, että pihalla ei tarvitse palella. Sateenvarjo kannatta kuitenkin pitää aina mukana sillä ukkoskuurot yllättävät päivittäin. Yleensä iltapäivästä auringonlaskun aikaan sataa ja salamoi rankasti. Se mihin koti suomessa on tottunut ei ole mitään tähän salamoiden valoshowhun verrattuna. 

“Salama iski muutaman metrin päähän!”
Ajoimme moottoritietä, kun salaman iski tien toiselle puolelle vain muutaman metrin päähän. Tuntui kuin pommi olisi iskenyt maahan ja siitä seurannut paineaalto värissyt kehon läpi. Välähdys silmissä oli niin suuri, että hetkeen ei nähnyt mitään muuta kuin valkoista.  Onneksi tästä selvittiin kuitenkin säikähdyksellä. Salaman iskut ja jyrähdykset tuntuivat muutenkin todella voimakkailta kaupungin korkeiden talojen välissä.  
Muistan lapsuudestani vanhan sananlaskun että salama ei iske kahdesti samaan paikkaa.  Totta vai tarua,  mutta useasti se ainakin iski vastakkaisen talon katolle samaan kulmaan päivästä toiseen. 

  Parasta Kuola Lumpurissa on super edullinen hintataso.  Voit yöpyä hienossa viiden tähden hotellissa suomen perus hotelliyön hinnalla (100€/yö) ja herkutella suussa sulavilla ruoka annoksilla jotka maksavat vain 3€. Aasialainen ruoka on todella hyvää ja listalta on helppo tilata. Listat on myös hyvin kuvitettu ja ruoka-aineet selitetty selkeästi. Annokset ovat reilun kokoisia ja niitä on mukava jakaa pöytäseurueen kanssa. Me Jumppakaverit suosittelemme rohkeasti kokeilemaan erilaisia paikallisia makuelämyksiä matkaillessa. 

Tässä vielä Malesian matkan top herkut:

1.Sushi Tei /Pavilion KL ostoskeskuksen alakerrassa
2.Tuoreista vihreistä omenoista puristettu 100% mehu
3.Munakoisoranskalaiset

  

JUMPPAKAVERIT

Leave a Reply