Kunnossa reissunpäällä

Miten pitää kunnosta huolta reissunpäällä?

Paljon matkustaessa tuntuu välillä haasteelliselta pitää arjen rutiineista kiinni, kuten säännöllinen ruokarytmi, terveelien ruokavalio ja treenaaminen. Todellisuudessa se ei ole sen vaikeampaa kuin kotona ollessa. Se mikä on ainostaan kotioloja vaikeampaan, on pysyä erossa kaikista houkutuksista ja valita esim. ravintolan ruokalistalta ne vaihtoehdot mitä kotonakin söisi.

Kotiolojen rutiinit helpottavat kontrolloimaan arkea. Joka helpottaa taas monia meitä pitämään tietyistä kalorilaskureista ja tarkoista ruokamääristä yms. kiinni. Tosin sanoen monille meistä riittää se että Tietää mistä saa ruokaa ja paljonko siinä on suurinpiirtein kaloreita kun taas reissunpäällä paikat ovat uusia ja sitä myöten myös annokset ja niiden kalorimäärät mysteereitä.
On helppoa pitää tutussa ja turvallisessa ympäristössä rutiinien avulla kunnosta huolta.

 Tilanne on vähän sama kun muuttaa uuteen kotiin ja kaikki on vielä hukassa ja keittiössäkin joutuu avaamaan kaikki kaapit ennen kuin löytää tarvittavat välineet ruuan laittoon. Mutta muutaman päivän jälkeen siihenkin löytyy jo rutiini ja homma alkaa sujumaan.Sama pätee matkustamiseen, pitää löytää ne omat suosikki ravintolat ja valittava ne terveelliset vaihtoehdot. Yleensä hyvissä ravintoloissa saa pyytämällä aina todella hyviä ja terveellisiä vaihtoehtoja jos niitä ei suoraan listalta jo löydy. 

Reissunpäällä käyttää  helposti aikaa johonkin muhun kuin ruuan miettimiseen. Jonka seurauksena ruokavälit jäävät liian pitkiksi ja muutenkin vaikea päätös ruokapaikasta alkaa tuntua todella työläältä kun aivoissa ja kehossa ei ole enää energiaa päätöksen tekoon. Kuulostaako tutulta?  Käydään vielä tuolla… ja siiten syödään. 

Todellisuudessa siinä vaiheessa kun ruoka tulee mieleen ollaan jo myöhässä. Sama pätee myös veden juontiin, joka tahtoo meillä kaikilla unohtua niin arjessa kuin matkustaessa. Keskittyminen kun menee kaikkeen uuteen ja jännään. Erityisesti pitää muistaa pitää eväät ja vesipullo aina mukana

Jumppakaverien top 10 vinkit reissunpäälle
1.Tutustu ennakkoon matkakohteen ruoka tarjontaan, ravintohoin ja niiden aukioloaikoihin enne kuin ruoka aika yllättää

2.Reissatessa on hyvä muistaa pitää aina omia välipaloja mukana. Niiden avulla selviää oikean ruuan ääreen ja pahin matka kaaos on selätetty. (proteiinipatukat ja erilaiset pähkinät toimita tähän hyvin sillä ne säilyvät hyvin käsiläukussa säällä kuin säällä)

3.Pidä aina vesipullo mukana 

4.Syö paikoissa missä paikallisetkin syövät. Ruoka on aina tuoretta ja maukasta

5.Tee eväät mukaan (Lentokone matkalle on hyvä tehdä vaikka pussillinen lihapullia mukaan)

6.Tutustu uuteen paikkaan liikkumalla (kävely, lenkkeily tai pyöräily ovat hyviä tapoja tutustua uuteen kaupunkiin)

7.Malta nukkua ja nauttia (kaikkea ei tarvi ehtiä nähdä ja tehdä yhden päivän tai edes reissun aikana)

8. Tutustu paikallisiin treenipaikkoihin ja treenimuotoihin 

9.Pidä positiivisella tavalla rutiineista kiinni 

10.Päätä liikkua ja voida hyvin

 

Leave a Reply