Santorini on porrastreenien unelmakohde

Porrastreenit

Santorinissa on paljon portaita ja niitä voi hyvin hyödyntää treenaamiseen. Hyvän treenin saa nopeasti tekemällä muutamia erilaisia liikkeitä portaissa. Tässä tehokas kolmesta liikkeestä koostuva treeni.

1.Porrasjuoksu 

Tämä liike toimii hyvin lämmittelynä. Juokse portaita nousevalla teholla, kunnes tunnet hengästyväsi. Kolmesta sarjasta on hyvä aloittaa.

2.Sumokyykky hypyt

Tämä liike on hyvä lantion seudun liikkuvuudelle. Kaikki sivuttain tehtävät liikkeet on erityisen tehokkaita pakaroille. Tee tätä liikettä 3-5 sarjaa ja aina niin kauan kunnes tunnet mukavan hapotuksen jaloissa.

3.Hyppely

Tämä liikkeen voi tehdä oman liikkuvuuden mukaan. Mene niin alas kyykkyyn kun pääset ja tuntuu hyvältä. Pysy koko ajan liikkeessä ja voit lisätä tehoa ponnistamalla mahdollisimman korkealle. Tee 3-5 sarjaa ja aina niin monta kun jaksat tehokkaasti hyppiä kerralla. 

Tämä treeni on helppo tehdä eikä se vie paljoa aikaa. Esimerkiksi lomamatkalla tämä treeni toimii hyvin, jos et halua käyttää koko päivää treenaamiseen. Joissain lomakohteissa on myös hankala löytää salia tai lähimmälle salille on pitkä matka. Oman kehon painolla tehtävät treenit toimivat hyvin tähän tarkoitukseen hyvänä vaihteluna. Jos treenejä on kertynyt vasta vähän kannattaa aloittaa pienemmällä toistomäärällä ja lisätä lisätä sarjoja pikkuhiljaa kun keho alkaa tottumaan. 

Lämpimässä treenatessa on hyvä muistaa juoda paljon vettä ettei keho pääse kuivumaan. Nestehukka voi tulla yllättäen ja siksi on hyvä pitää vesipulloa aina mukana. Pieninä määrinä (noin 1dl) 10 minuutin välein on optimaalinen imeytymisen kannalta. 

Jumppakaverit

Leave a Reply