Paras kesäjuoma

Mikään ei voita suomalaista puhdasta vettä! 

Paras kesäjuoma ja oma suosikki juoma on ollut kautta aikojen puhdas suomalainen vesi. Mikään ei voita sitä “siitä en luovu vaikka mikä tulisi!” Se on aina varma valinta, kun jano yllättää olitpa missä tahansa. Oma ehdoton vinkkini on pitää vettä lähettyvillä kokoajan. Jotta muistaa juoda tarpeeksi onkin hyvä kantaa juomapulloa aina mukana. Jaksat paremmin ja mielikin on virkeämpi kun on vettä suonissa 🙂 Vanha suomalainen sanontakin kuuluu että, “vesi vanhin voitehista.”  

Kesä on aikaa jolloin nautitaan paljon hyvästä seurasta ja herkutellaan erilaisilla raikkailla juomilla. Pitkän talven jälkeen on ihana saada nauttia tuoreista marjoista ja hedelmistä. Vaikka tänä päivänä kaupoista löytyykin jo ympäri vuoden lähes kaikkia marjoja ja hedelmiä, eivät ne maistu samalle ympäri vuoden.  Helppo ja nopea tapa taikoa perusvedestä herkkujuoma on lisätä siihen marjoja, limeä, sitruunaa ja inkivääriä. Vähän vielä jääpaloja joukkoon ja kesäjuoma on valmis. Mikäli tykkää nähdä vähän enemmän vaivaa voi pakastaa jääpalojen sisälle marjoja. Joukkoon on hyvä laittaa myös tuoreita marjoja lisäämään makua. Kuplia kaipaavalle voi veden vaihtaa kivennäisvedeksi ja näin saada juomaan ihan uutta poreilua. 

Kesästä pitää osata nauttia, oli sää mikä tahansa. Hyvään kesään kuuluu mökki-illat ja tottakai saunominen. Oli sää mikä tahansa saunan lämmöstä on aina ihana tulla laiturille vilvoittelemaan. Ottaa lasillinen viileää juomaa ja rupatella ystävien kesken laineiden liplatellessa. Omaan juomakulttuuriin ei kuulu perinteiset suomalaiset oluet eikä siiderit. Sauna janon paras sammuttaja on vesi. Joskus myös Novellen erimakuiset kivennäisvedet maistuvat hyvältä saunan päätteeksi.

Juon hyvin vähän mitään mehuja mutta keväällä matkoilla ollessani ihastuin tuoreista vihreistä omenoista puristettuun mehuun. Mehuun ei laiteta mitään muuta kuin jääpaloja ja puristetaan neljästä vihreästä mehukkaasta omenasta nesteet ja juoma on valmis. Itse en omista vielä moista konetta, joten en ole päässyt tuota mehua kotosalla tekemään. Innostuin kuitenkin tuosta sen verran, että ehkä kotiinkin pitää vielä moinen laite hommata. 

Tässä pari sporttista kesän juomavinkkiä. 

Inkivääri lime (kanullinen)
6dl vettä tai maustamatonta kivennäisvettä
5kpl puristettua limeä
2tl raastettua tuoretta inkivääriä 
jääpaloja
ripaus sokeria halutessa

Mansikka inkivääri juoma (kanullinen)
1l tuoreita mansikoita
2kpl limeä
6dl vettä tai maustamatonta kivennäisvettä
2tl raastettua tuoretta inkivääriä
mintun lehtiä
jääpäloja
ripaus sokeria

Mikä on oma suosikkisi?

Jumppakaverit

One thought on “Paras kesäjuoma

Leave a Reply