Jumppakaverit NYC VLOG

Jumppakaverit NYC VLOG

Käytiin New York:ssa ja tutustuttiin samalla paikallisiin sporttimahdollisuuksiin. Muutaman kerran aikaisemminkin on tullut NYC:ssä käytyä mutta aina jotain uutta sieltä tuntuu löytyvän. Se on jotenkin todella erilainen kaikkiin muihin suurkaupunkeihin verrattuna. Sanotaan, että NYC:in sykkeen voi tuntea ja tietyllä tavalla voin tuon allekirjoittaa. Vaikka Manhattanilla on päiväsaikaan paljon turisteja, niin silti oikea kaupungin tunnelma välittyy myös. Kadut ovat sen verran leveitä, että paljon ihmisiä mahtuu sinne ilman, että tulee suurempaa tungosta. Manhattanilla riittää paljon kierrettävää, jos koko saaren haluaa viikonlopun aikana nähdä. Jos sieltä lähtee vähän sivuun esimerkiksi Brooklyniin niin, siellä on jo tosi paljon rauhallisempaa ja paljon lisää nähtävää. 

Treenimielessä Manhattanilta löytyy paljon saleja, johon pääsee kertamaksulla. 10-20 dollarin välissä pyörii hinnat, joista varsinkin crunch on ihan toimiva saliketju. Niitä on Manhattanilla monta, joten kovin kauas ei yleensä hotellilta tarvitse lähteä. Osa hotelleista mainostaa salia, mutta itselle ei ole osunut ainakaan mitään kovin toimivaa tähän tarkoitukseen. Melkein kannattaa valita hotelli ihan muilla perusteilla, jos oikeesti haluaa salille treenaamaan. Chinatownin lähetä löytyy iso ulkoilu alue, jossa on urheilukulttuuria myös jonkin verran ja samoin Manhattanin reunoilla on paljon baseball- ja koris- kenttiä. Laitureita on useampia, jossa pelataan futista, korista ja trampoliini puistojakin sieltä löytyy. Se on todella hienoa, että näille muuten vähäiselle käytölle jääville alueille on rakennettu paljon urheiluun ja kuntoiluun soveltuvia alueita jotta ihmiset voisivat paremmin. Alueet on usein miten ihan vapaassa käytössä. 

Oma suosikki on Broklynissa uusi alue Dumbo, jota on kovaa vauhtia rakennettu Brooklyn Bridgen päähän. Brooklyn Bridge park kannattaa ilman muuta käydä tsekkaamassa, vaikka ei treenaamaan menisikään. Brooklyn heights promenadelta on myös hienot näkymät Manhattanille erityisesti auringon laskun aikoihin. Statue of Liberty näkyy sieltä aika pienenä pisteenä, mutta näkyy kuitenkin. Samalla alueelle on avattu myös 1 Hotel Brooklyn Bridge. 1 Hotellia voi lämpimästi suositella. Siellä on jokaiseen yksityiskohtaan panostettu ja henkilökunta on erityisen rentoa ja ystävällistä. Joitain juttuja oli vielä viimeistelyä vaille mutta se ei häirinnyt millään tavalla. Kattoterassilta on tosi upeat näkymät Manhattanille. Videolta löytyvä jumppa on myös kuvattu siellä.

Dumbosta löytyy myös Brooklyn Ice cream factory ja vierestä Shake Shack jos nälkä yllättää. Pitäähän jenkeissä ainakin yksi hampurilainen käydä syömässä. Jäätelökin on tuolla tosi hyvää, joskin jonottamaan joutuu ainakin viikonloppuisin. Jos pizzaa tekee mieli, niin Juliana´s on ainakin tosi suosittu, mutta sinne ei kannata tyhjällä vatsalla mennä jonottamaan. Ruokien hinnat vaihtelee todella paljon ja laatua ei korkea hinta aina takaa. Itse olen löytänyt tosi kivoja paikkoja halvemmalla ja tosi huonoja paikkoja kalliilla hinnalla. Kerran treenien jälkeen Chelseassa yhdessä ravintolassa odotin yli tunnin ruokaa. Kun ruoka vihdoin tuli pöytään niin 5cmx5cm lohen palanen ei ollut miten kummonen maultaan, vaikka hintaa tuolle aterialle tuli 50 dollaria. Muuten tosi kiva alue ja High line kannatta käydä tsekkaamassa jos ei siellä aikaisemmin ole käynyt. VLOG lisää fiiliksiä tuolta alueelta. 

Tässä vielä pari kuvaa. 

 

Leave a Reply