Kehonpainotreenit Hietsussa

Kehonpainoharjoittelu on lisääntynyt tosi paljon ja ulos on tullut erilaisia telineitä, joissa voi treenata. 

Kävelylenkkien ohella pieni lihaskuntotreeni toimii hyvin. Lihasten treenaaminen vaatii kuitenkin vastusta ja monipuoliseen lihasten rakentamiseen tämä ei yksinomaan riitä. Ylävartalon osalta vatsoja ja selkää on helppo treenata erilaisista roikunoista. Renkaat ovat mukavampi tapa roikkua, koska silloin ei kyynärpäihin kohdistu niin paljon vääntöä suoraan tankoon verrattuna. Liikkeet vaatii jonkin verran myös taitoa ja paljon toistoa kehittyäkseen hyväksi. Tämä on kuitenkin hauskaa vaihtelua muiden treenien lisäksi. 

Treenipaikkoja ulkoliikuntaan on vielä suhteellisen vähän ja usein liikuntapaikat ovat jonkun seuran käytössä. Niin sanotulle normaalikuluttajalle vuoroja on vähemmän ja niistä joutuu usein maksamaan myös jotain. Terveysliikunta sekä sydänmen ja verenkierto elimistön kunnosta huolehtiminen on tärkeää ja siksi näitä olisikin hyvä saada lisää. Kaupunkialueella puistoihin olisi kyllä tilaa rakentaa. Syrjäisellä paikalla telineet jäävät aika vähäiselle käytölle, mutta jos saisimme lisää aikuisille tarkoitettuja leikkipuistoja kaupunkialueelle varmasti myös niille löytyisi enemmän käyttöä. Kyllä suomalaiset uskaltaa jo näkösällä liikkua, treenata ja voida hyvin. 

Jumppakaverit

Leave a Reply