Jumppakaverit Alpeilla

ZERMAT / MATTERHORN

VLOG alpeilta, jossa käytiin pyörähtämässä viime syksynä ennen lumia. Todella hieno paikka ja täytyy ilman muuta mennä uudestaan kunhan ennättää. Vaikka laskettelukeskukset eivät niin suosittuja kesäpaikkoja olekaan, niin kannattaa joskus kokeilla. Olemme olleet pari kertaa aikaisemminkin kesällä tuolla kuvauksissa ja aina on ollut tosi siistiä. Erityisesti jos, maastofillarointi tai retkeily kiinnostaa, niin sopii tosi hyvin siihen ja ulkoiluun ylipäätään.

Tuolla Zermat / Matterhorn alueella kannattaa tosin varautua siihen että kaikki on aika kallista. Juna lippu taitaa olla 100€ luokkaa edestakaisin, vaikka se hieman halvempaa noin low seasonin aikaan onkin. Mutta todella upeat maisemat tekee vaeltamisestakin mielekkäämpää. Fillareita saa monesta paikasta lainattua tai vuokrattua. Se täytyy vielä todeta, että treenaaminen tuolla korkealla on aika paljon rankempaa kuin ihan merenpinnan tasolla. Mutta sieltä löytyy todella hyviä mäkiä ja maastoja myös vetoja varten.

Tsekatkaa VLOG ja tässä vielä pari kuvaa tuolta reissulta. 

One thought on “Jumppakaverit Alpeilla

  • June 13, 2017 at 13:02
    Permalink

    Itse asiassa, Alpeilla monissa keskuksissa käy kesäisin jopa enemmän väkeä kuin talvella. Mm.Ranskan Chamonix tai Italian Cortina d”Ampezzo ovat ns.multisport paratiiseja ja kesäkausi on huomattavasti talvea vilkkaampi. Alpeilla ei varsinaisesti ole kallista kuin Sveitsissä. Jos esim. Matterhornille mielii, niin kannattaa ehdottomasti tulla Italian puolelta, Cerviniasta. Kaikki on puolet halvempaa.

Leave a Reply